Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

tisdag 10 december 2013

Kök 2013 del 1

Så här ser köket ut just nu. Håller på att lägga in ett massivt furugolv så vi snart ska få montera upp köksstommarna som står intravat i kammaren innanför köket. Köket ska bli ett klassiskt lantkök med ett skafferi man går in i, kökssoffa och en gjutjärnsspis att elda i.


En ny altandörr i samma stil som övriga fönster beställde vi av en snickare. 
Även i köket ska vi behålla timmerväggen synlig. Någon behandling av timret har vi inte bestämt oss för att göra, utan vi vill bo in oss och känna efter vad som ska göras, OM något ska göras överhuvudtaget.Köket kommer att gå i stil som på bilden. Köket på bilden är ett Kvänum kök och som låg långt utanför vår budget. I stället har vi låtit ett lokalt snickeri tillverka ett liknande kök, men vi har en bit kvar innan det kommer likna det som bilden ovanför.
Sen har det varit alla val man fått tampats med, vilken tapet, vilket kakel, fläkt, blandare, ja listan är lång. Här är ett urval av våra val:

Tapet från Boråstapeter ur kollektionen Karlslund

Ett fasat kakel som på bilden. Ett likadant kakel rev vi bort från köket som fanns i huset från då det byggdes.


Blandaren Oxford kommer från Badex. Utseendemässigt
hade det varit snyggast med en tvågreppsblandare som man vrider upp men det kändes inte så praktiskt så det blev den här engreppsblandaren i stället.

Mer bilder från skafferiet och vedspisen kommer senare.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar