Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

onsdag 4 december 2013

Hur det hela började!

Hej!

Välkommen till min blogg som handlar om ett hus som var redo för rivning och som stått bortglömt och obebott sedan 1952, förutom en hel del fåglar och råttor som inhyst sig där. Huset skulle rivas på den plats den stod på, säljaren hade en annons ute på Blocket om byggmaterial som skulle säljas. Jag och min sambo åkte ut i ingenstans, kändes det som, och tittade på huset. Trots att huset var försummat och slitet såg vi en potential i det gamla huset. Sagt och gjort så köpte vi HELA kråkslottet.

Där började vår resa!

Hösten 2008 började vi plocka ner huset bit för bit och det tog oss ganska precis ett år. Sedan började jobbet med att bygga upp huset ett par mil söder om Umeå i en stil som andas 1920- 30-tal, samma stil som det en gång byggdes i, då vi hittat tidningar från 1928. Husets delvisa timmerstomme är ifrån mitten av 1800-talet och därmed också flyttats en gång tidigare så nu kommer huset att få stå på sin tredje och förmodligen sista plats. Det mesta gör vi själva men har även haft hjälp av släkt, vänner och en del hantverkare.

Så här såg huset ut när vi tog oss an det här projektet.


Nu efter fyra års uppbyggnad där vi lagt den mesta av vår fritid och våra semestrar så börjar det likna ett hus men det dröjer innan vi kan flytta in och kalla det ett hem.

 Nu ser huset ut så här!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar