Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 7 juni 2015

Gästernas hatthylla


Nu har vi en hatthylla i hallen där våra gäster kan hänga av sig. 

I vintras var vi till ett hus i stan som skulle rivas, vi frågade om vi kunde få ta reda på något från huset innan det revs och det fick vi. Förutom några gamla spegeldörrar hittade jag ett par klaffar som har suttit på ett bord, bordet fanns inte kvar men klaffarna tyckte jag man kunde återanvända till hyllor så de fick följa med. 
Så här såg klaffen utNu när vi skulle göra hatthyllan till hallen så skulle den ena klaffen passa så bra. Vi behövde en konsol till hyllan och när vi skulle beställa den så blev jag lite snål för frakten kostade lika mycket som själva konsolen. Modellen var rätt enkel så jag tänkte att det går ju att tillverka en egen konsol. Så så blev det också. Jag ritade ut en mall som jag sedan sågade ut delarna från klaffen.
Själva hyllan ville vi ha i vinkel mot garderoben i hallen så jag sågade ut två delar av klaffen som jag fogade ihop i vinkel med varandra med trälim och pluggar. Sedan slipades, spacklades och schellackades alltsammans. Sedan målade jag den med vit linoljefärg.
Krokarna i tidstypisk modell har vi köpt hos Olofsfors byggnadsvård. Tidigare hittade jag på en antikaffär några krokar i samma stil för att sätta på väggen men där ska vi känna oss för så det inte blir för mycket tillsammans. Annars kan man alltid få användning för de någon annanstans. Vi har ju vår vardagsgarderob under trappen som skall göras och en klädkammare på övervåningen.
Hatthyllan är jag mycket nöjd med och vi har ju kvar en klaff till så vi får se vad det blir för projekt av den.

Kram Renée

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar