Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

lördag 21 december 2013

Julstämning i Lilla Tavelsjö

Idag åkte vi ut till huset för att fortsätta med att lägga golvet i köket. Vi har inte varit och jobbat på huset under hela december månad, har haft mycket annat som varit viktigare. Det har känts väldigt konstigt, så nu var det härligt att äntligen få göra lite nytta igen. Golvläggningen i köket börjar närma sig sitt slut. Bilder kommer sen när det är helt klart.

Först ordnade vi lite julstämning, det är så mycket trevligare då.


 Tidigare hade vi ordnat en gran som vi hade satt i en hink med tegel och vatten, i förhoppningen att granen skulle frysa fast. Nu har däremot hela december  mest varit plusgrader så granen har bara blåst omkull och granen ville jag ha vid ingången så nu måste granen fast. Jag fick syn på ett loppisfynd från i somras , ett gammalt redskapshjul, som inte var bestämt vad den ska användas till, nu hittade jag ett syfte med hjulet. Den skulle naturligtvis vara julgransfot och vilken fin fot det blev och granen står stadigt i navet.


  
En adventsstjärna får pryda fönstret uppe i "vardagsrummet" . Nu har julen kommit till Lilla Tavelsjö också men i liten skala.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar