Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

måndag 9 december 2013

Hall 2013

Det här är det första man möter, oftast, när man kommer in i ett hus........hallen.
Just nu ser hallen ut så här mitt uppe i byggandet. Väggar och tak är färdigmålade. Framöver ska vi in med en garderob, taklister, golvsocklar och dörrsmygen till ytterdörren ska också göras. Ja och så klart ska innerdörrarna till köket (till vänster) och badrummet (den högra) in också.Den ursprungliga timmerväggen har vi valt att ha synlig och målat den i samma färg som sponten i hallen. Vi målar allt trä och trädetaljer i traditionell linoljefärg, i hallen nere och uppe är det målat i kulören grön umbra bruten med vitt.


Bilderna nedan är tagna våren/sommaren 2012 innan golvet blev täckt med skyddspapp. Golvet är det ursprungliga som låg i huset i Tavelsjö. Vi har fått lämna in och klyva ner det hos en lokal såg för att få ner tjockleken så det kan läggas på betonggolvet som har golvvärmeslinga ingjutet. Golvet kommer att målas, även den i linoljefärg, i någon form av grått den med men exakt vilken kulör är inte riktigt bestämt.Trappen är även den originaltrappen som har hyvlats och fräschats till. Den kommer vi att olja in med linolja blandat med lite pigment för att få en något mörkbrun trapp.
För att det ska kännas rätt och tidsenligt är detaljerna viktiga. Här är två fönstervred i krom som vi satt på skrubbdörrarna under trappen. Det var likadana på dörrarna från början men skicket var dåligt så vi har bytt till nytillverkade som vi köpt på Olofsfors byggnadsvårdsbutik utanför Nordmaling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar