Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

lördag 28 december 2013

Golvet klart i köketGod fortsättning till er alla!

Nu är Julen avklarad för i år, nu får man längta ett år till nästa och förhoppningsvis får vi julpynta i huset då.

Vi har inte legat på latsidan här efter jul, vi är nu klara med golvet i köket. Det känns så skönt. Vi visste att det skulle vara besvärligare att lägga ett massivt golv jämfört med klickgolv, som de flesta använder idag, men att det skulle ta så här lång tid trodde jag inte. Nu har vi i och för sig inte ett vanligt fyrkantigt golv, utan en spis som skulle ramas in och golvet fräsas ut för att lägga omlott mot "spisramen". Där vi skruvat fast ramen har vi förborrat och sedan pluggat igen hålen med träplugg. Det blev en fin detalj i ramen som inte alls stör.

Nu ska golvet täckas för nu ska köksstommarna bäras ut från kammaren så vi får lägga in golvet där också. I kammaren är det lindrigare utan större krångel, får man hoppas.

( Bild nedan )
Så här såg det ut när vi började med golvläggningen. 
Vi införskaffade några "golvspännare" om det skulle behövas och dom har vi inte klarat oss utan en enda planka. När det gäller massivt golv så är dom sällan eller aldrig raka, det är ett levande material. När man slagit ihop golvplankorna är det bara att spänna av bara den så man fixerar plankan, sen ska plankan borras och skruvas fast i betongplattan.

Ja man kan ju inte säga " fort var det gjort" men gjort är det i alla fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar