Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

onsdag 13 augusti 2014

Naturens skafferi

Den här tiden på året är det otroligt att man bara kan gå ut i naturen och hitta massor av goda bär och svampar. Vi har turen att ha ett hallonsnår som vuxit upp på vår tomt, så igår kväll tog jag en ask och fyllde den med vildhallon eller skogshallon, om man så vill säga. När vi kom hem till stan åt vi hallon med mjölk och så gott det är. 
Vi har även kantareller på vår tomt. Känns ganska lyxigt att bara gå några meter för att plocka någon liter med kantareller och göra en kantarelltoast. I år har det varit för torrt så jag hittade bara några få svampar. Ska bli skönt den dagen jag kan ta mig tid och gå ut i skogen och fylla på med allt vad naturen har att erbjuda, det är så härligt att bara vara ute i skogen.
Kram Renée
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar