Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 24 augusti 2014

Högspolande toalett









Igår såg vi sista avsnittet av Sommar med Ernst eftersom vi inte kunde se det i torsdags. Han gjorde iordning badrummet, och VILKET badrum det blev. Ett sånt badrum skulle man ha, framför allt storleken, ett stort luftigt badrum och man inte behöver stå och trängas. Han gjorde som vi också ska ha i taket, hängde upp en kristallkrona. Vi ska få en kristallkrona av sambons föräldrar som i dagsläget hänger ovanför deras matbord. Längtar till vi får hänga upp kronan i vårt badrum, det blir liksom kronan på verket. Här är lite inspirerande bilder:



Här är från bloggen Badrumsdrömmar








Det var även kul att se att han använde en liknande toalett som vi ska ha, en högspolande toalett i engelsk stil. Vi hade redan köpt en vanlig toalett som vi skulle använda men önskade att ha en engelsk toalett från början i vårt byggprojekt. Nu när rörmokaren skulle komma och börja montera alla blandare och toalett började vi prata om vi ändå inte skulle skaffa en högspolande toalett innan det är för sent. Så blev också fallet, vi har nu vår fina toalett i gammaldags engelsk stil. Det bästa med det är att vi får femton centimeter extra utrymme framför toaletten mot kommoden och det gör väldigt mycket när det är ett litet utrymme. WC:n vi hade kommer vi att använda på övervåningen när toaletten där ska göras iordning.





Kram Renée




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar