Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

fredag 3 januari 2014

Förberedelse för badrumI morgon beger jag mig till IKEA där jag ska inhandla en del för badrummet som vi snart ska påbörja.

Det som ska handlas är köksskåp/vitrinskåp som vi ska ha som badrumsskåp. Egentligen var tanken att vi skulle använda några gamla fönster som skulle bli skåp men då var tyvärr fönstren för breda så nu blir det nya vitrindörrar istället.

Badrummet kommer att gå i den lantliga stilen den med, det är ju som den röda tråden genom vårt hus.

Här nedan är en del av det som kommer att fylla vårt badrum.


Bilden är lånad från bloggen bjorkhagagnesta.wordpress.com

Pärlspontsklädda väggar....
....takdusch från Mora i gammaldags stil


Tvättställsblandare från Mora.............vitrindörrar BODBYN från IKEASedan så har jag även renoverat en kommod, som jag fått av en tidigare arbetskamrat, den ska få bli vårt tvättställ.

Så här såg kommoden ut när jag påbörjat renoveringen.
Färgen var tidigare senapsgul och var ådringsmålad, den skrapade jag bort. 
Den var även sprucken på hela ena sidan för att den stått ute tidigare och den egentligen skulle slängas bort. Skivan till kommoden saknades så vi gjöt en ny skiva i betong som slipades upp så att den fick en blank och fin yta.Efter att skåpet limmats ihop började jag måla det. Jag fick även såga "sönder" kommoden för att avlopp och vattenrör ska få plats.
Så här blev slutresultatet på kommoden.

Tvättfatet är köpt på IKEA. Det som saknas nu är montering av blandare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar