Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

torsdag 1 januari 2015

Summering 2014

Nu är ett nytt år kommen, nu är 2015 här och vad är ett nytt år utan tillbakablickar på året som varit. Här kommer en liten summering på vad som hänt i Lilla Tavelsjö under 2014. 

Förutom den helt underbara sommaren med sol och värme som inte varit på många, många år så har detta hänt i huset.


Golvet i köket och kammaren lades in, inte helt utan problem som vanligt. Att lägga ett massivt furugolv på en betongplatta var både besvärligt och tidskrävande eftersom det ska borras i betongen innan man kan skruva fast golvet. Men det var det värt för det är så härligt med ett riktigt trägolv.
Golvet såpskurades ett par gånger men ska såpas ytterligare några gånger innan vi flyttar in.

Efter golvet var på plats kunde vi nu montera in vårt kök. Vi ville ha ett kök med influenser från tidigt 1900 tal men med moderna lösningar. Överskåpen ville vi ha ända upp till tak och med en takhöjd på drygt 2,8 meter så fanns inga av de vanliga kökstillverkare som har så höga överskåp. Då blev valet ett kök från ett lokalt snickeri, Öhgrens snickeri, som tillverkade vårt kök efter våra mått och den design vi ville ha. Vi blev jättenöjda med vårt kök och inte alls så kostsamt som många tror det är med måttbeställt. Kan rekommenderas!Sedan var det dags att påbörja badrummet. Det skulle bli spont klädda väggar, klinker och flera skåp med vitrindörrar och en gammal kommod som jag renoverat upp och anpassat för montering av handfat.

Badrumsskåp tillverkas                                                
Vi ville egentligen ha riktig spont i badrummet men med ett avlopp som ligger för nära väggen fick vi i stället använda oss av tunna spont paneler i MDF. Nåja man kan inte få allt.
Välja färg för väggen är inte det lättaste


Väggar målas.................duschväggarna monteras..........

........taklister geras  (16 st hörn!!!!) och sättas upp..........


.........sambon monterar belysningen.................kommod och spegel ställs på plats.

Nu var det bara att vänta till rörmokaren kunde komma och dra rör och koppla på vattnet.


Sedan tog vi oss en liten semestertripp till Jämtland och Åre där vi bland annat besökte Åre chokladfabrik. Där inhandlades det lite godsaker minsann.

Sedan var det dags för att lägga golv på övervåningen. Här tog vi in hjälp av en snickare så det skulle gå fortare. Med golvåsar som inte var plana efter timret, som dom är infällda i, satt sig fick vi börja med att sala på alla golvåsar med kilar.


Även på övervåningen har vi lagt obehandlat, massivt furugolv som vi senare ska behandla med linolja.


Nu kom rörmokaren och vi fick monterat alla blandare, toalett och vi fick rinnande vatten inne i huset. Det var riktigt stort och nu behövda man inte längre gå på utedasset som vi fått göra de fem år som vi hållit på med vårt hus.


Tapeterna har kommit upp på nedervåningen. Även här har vi tagit i hjälp av en målare.Detta är tapeten till köket, den kommer från Boråstapeter och ur deras kollektion Karlslund.

Och tapeten i kammaren.

Denna tapet heter Rose och kommer från Collection for walls .


Förutom detta så har det målats, målats och satt foder och taklister, målats lite till och jag höll ju på att glömma alla innerväggar och skivor som kommit upp på övervåningen. Det har även skett mycket, mycket mer.

 Nu är året här som blir året vi får flytta in i huset, det känns fantastisk med den resa vi gjort med flytten av detta fantastiska hus som skulle rivas egentligen. Hoppas på ett fantastiskt 2015.


Kram Renée
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar