Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 11 januari 2015

Planering för vår lilla toalettNu när R ska förbereda för eldragningen för lilla toaletten på övervåningen så bör vi börja planera vad som skall finnas på på toaletten. Handfat, blandare, toalett och lampetter är redan klart men vad vi ska ha för spegel vet vi inte än. Det kommer att bli ett väldigt litet utrymme men ändå bra att ha en extra toalett. Här är lite inspirationsbilder hur vi tänkt oss, det kommer att gå i den engelska stilen.
Handfat från Burlington som vi köpt hos Olofsfors Byggnadsvård.Blandare i liknande modell.
Två lampetter från Burlington, även de har vi köpt hos Olofsfors Byggnadsvård.
Toalett från Svedbergs men med svart sits. Vi hade helst velat ha en toalett i engelsk stil. Då vi i sista sekund valde att ha en högspolande toalett i badrummet nere och vi redan köpt toalettstol så valde vi att använda uppe i stället.


Rutigt golv med fris mot väggen.
Pärlspont även på denna toalett. Däremot har vi inte bestämt oss ännu om vi ska ha hela väggen klädd med spont eller om vi ska ha bröstpanel med tapet . Om vi skulle välja att ha tapet är det i stil med dessa.
Tapet från Albany wallpapers och tapeten heter Viviani Damask.
Tapet från Fiona Wall design

Nu är det ändå ett bra tag innan det är dags för färdigställande av vår lilla toalett men det är kul att planera.


Kram Renée


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar