Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

tisdag 30 december 2014

Vad som har hänt på slutet
Nu var det länge sedan igen som jag gjort något inlägg, folk har börjat undra om något har hänt. Nej förutom att jag har haft så mycket på jobbet på slutet och att "data snillet" fortfarande inte är överens med min nya telefon, ska skaffa en annan. 

Hur som helst har det hänt lite i huset, målaren har tapetserat köket och kammaren nere och vi är hur nöjda som helst. Här är lite bilder på hur det blev.

Sambon har satt dit eluttagen i köket, de är av märket Eljo och modell Renova.

Så här blev det i kammaren.


På övervåningen har alla innerväggar kommit upp och skivor har kommit upp på väggarna. Sambon har dragit el i alla innerväggar. Bilder på övervåningen kommer senare.

Ledstången har kommit upp i trappen. Vi har även gjort vår platsbyggda garderob i hallen. Den var lite besvärlig med en dörr som var skev som vi fick ordna till och några fler justeringar. Sedan tar det sin tid att mejsla in tio gångjärn men nu är det gjort. Nu saknas det ett hyllplan i garderoben men först ska den målas ett par varv med linoljefärg i samma kulör som resten av hallen. Den blir så bra och passar i stil med huset. Här är hur jag byggt den, med lite hjälp av sambon också såklart.Detta är lite av vad som hänt sedan sist.


Kram Renée


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar