Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

torsdag 11 september 2014

Golv på övervåningen



Oj oj oj vad det hänt saker i huset. Det har varit fullt upp så jag har inte hunnit göra något inlägg på ett tag. Igår blev golvet klart på övervåningen och vilken känsla att få gå på ett riktigt golv istället för byggskivor. Sambon var ledig några dagar den här veckan så att han och snickaren kunde göra klart golvet, det blev så bra. Även på övervåningen har vi använt massivt furugolv. Nu ska det behandlas och det lutar åt att behandla med golvlut, för att förhindra att det gulnar, och olja in det med linolja. På nedervåningen har vi såpskurade golv men på övervåningen med mer möbler så försvårar det såpskurning så det blir nog oljade golv uppe.



Det har hänt mer i huset också, rörmokaren gjorde klart sitt jobb i förrgår så nu har vi rinnande vatten i huset. Det är HELT fantastiskt! Vi har då även toalett dusch och alla blandare monterade. Det känns nästan overkligt. Jag ska lägga upp bilder senare, jag lovar.


Kram Renée


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar