Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

tisdag 23 september 2014

Höstmys

Nu i veckan har verkligen hösten kommit för att stanna, det har blivit riktigt kallt så nu blir det till att ta fram kupévärmaren. Ikväll har jag inte varit ute i huset utan har fixat lite hemma i lägenheten och det behövs det också. Jag införskaffade lite nya blommor att fräscha upp hemma, det blev mina favoriter, orkidéer. Jag tog också tillslut mod till mig att kasta alla tidigare orkidéer som inte blommar längre, de brukar i och för sig kunna blomma om men inte lika rikligt för mig, så nu åkte de i soporna.
Nu på hösten när det är kyligt och mörkt ute är det så mysigt att tända ljus inne och kura upp i soffan med en tekopp. Jag gjorde iordning en serveringsbricka som vi hade liggande och fyllde den med ljuslyktor i lila, mina silvriga bakformar, som är så fina som ljuslyktor, lade även dit en strutsfjäder och ett ekollon i fattigmanssilver. Brickan ställde jag på vardagsrumsbordet. 

Jag är inne i en lila period nu och gillar verkligen den färgen och framförallt när de går i de grålila nyanserna. Det är kul att kunna lägga till lite färg än att bara ha allt i vitt, som visserligen är fint, men fint att bryta av lite. Ska även ta och fixa en höstplantering ute i huset vid ingången, det är så välkomnande med en fin urna med blommor i tycker jag.Kram Renée


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar