Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 14 september 2014

Pasta med Karljohansvamp


I år är skogen full med Karljohansvampar, jag har plockat två omgångar med mycket lyckat resultat. Nu har jag lagat risotto, svampsoppa och igår blev det svamptoast med Karljohansvamp. Ikväll så blev det en pasta med denna delikatess som blev riktigt god så här kommer receptet.


4 pers

300g färsk fettuccine
250 g Karljohansvamp, tunt skivade
1 stor schalottenlök el. två små, hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk persilja hackad
1 dl riven parmesan
Salt
Svartpeppar

Koka upp pastavattnet. Stek svampen i olivoljan tills den blivit gyllenbrun och tillsätt löken och vitlöken, bryn en liten stund till. Tillsätt grädden och koka några minuter rör sedan ner persiljan och osten så den smälter. Salta och peppra. Rör sedan ner alltsammans i den färdigkokta pastan. Garnera med persilja och riven parmesan.Kram Renée
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar