Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

måndag 24 mars 2014

Tapetbekymmer


Vi som hade bestämt oss för tapet till kammaren.....eller???




Det här är tapeten som vi köpt till kammaren från början. Den är från Boråstapeter ur kollektionen Marstrand.


Tursamt har vi inte hunnit tapetsera ännu då sambon inte känner sig riktigt nöjd med vårt val av tapet.  Idag åkte vi till färgaffären för att kolla ut någon bättre tapet. Där står man då och bläddrar bland tapetprover, tur att vi ska ha den stil vi ska ha för utbudet smalnar av kraftigt. Det är nog svårt ändå att välja bland alla tapeter.


Vi fastnade för några tapeter ur Duros kollektion gammalsvenska. 

Här är de vi fastnade för.



Den här tapeten i sig sa oss inte så mycket, utan det är bården som gör allt.




Fin tapet i jugendstil, är egentligen för tidig stil för oss.




Slutligen fastnade vi för den här tapeten. Det lutar nog mot att det blir den, sambon har bestämt sig och jag är nog mest inne på den här också. 


I slutändan kommer det att bli bättre med någon av dessa tapeter till kammaren än den ursprungliga. Den tapeten kommer att passa bra uppe i lilla sovrummet istället.

Ibland är det bra att det inte går allt för fort för då hinner man känna efter och rätta till det som inte känns riktigt bra.


/Renée





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar