Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 16 mars 2014

Gårdagens fyndDet här var ett riktigt fynd som vi gjorde igår när vi var in på en antik- och loppisbutik. Det är en gammal ringklocka i bakelit som vi köpte för endast tio kronor. 

Dessa är, enligt vår smak, betydligt snyggare än de moderna, vita plastlådor som finns och de passar inte in i huset heller. Nu har vi redan hunnit skaffa en liknande ringklocka från Byggfabriken, en byggnadsvårdsbutik, för en betydligt högre summa än det vi betalade igår. Nåja, den här ska nog få hamna i friggeboden/gårdshuset.

Vi hittade även ett gammalt handfat för 150 kronor. Även den ska nog få hamna i gårdshuset. Hade tyvärr ingen bild på den nu. Lägger upp bild på den sedan.

Kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar