Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 16 mars 2014

Fönsterfoder


Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade vad som händer i huset. Sanningen är den att vi har knappt varit ute på vardagarna och vi har hållit på med en del småsaker i köket som inte är så märkbart.  Även en del problem har uppkommit så ibland har det varit ett steg framåt och två steg bakåt, så är det ibland.

Vi satt förra helgen och pratade om när vi kunde sätta igång och kakla i köket och trodde att vi kunde nog köra igång till helgen som kommer. Sedan insåg vi att vi måste ju sätta foder runt köksfönstret för att kunna kakla emot fönsterfodret. Så igår var vi och införskaffade fönsterfoder och dörrfoder till hela nedervåningen.

Vi är så glada över att ha hittat en brädgård i Vännäs, Englunds trä AB som ligger en bit utanför Umeå, de har foder och lister  med profiler som näst intill är identiska med de som satt i huset från början. Dessutom till ett bättre pris än på de stora byggvaruhusen och att man stödjer en lokal företagare.

Här är profilen på fönster- och dörrfodren.
Idag har jag shellackat och spacklat fodren. Vi var även en sväng till Olofsfors byggnadsvårdsbutik idag och skaffat bl a mer färg så nu är det dags att måla.
//Renée


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar