Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

tisdag 4 februari 2014

Ytterdörr

Här har jag provmålat så att kulören blir rätt


Det här är dörren som satt i huset från början.

Den var i för dåligt skick att ha kvar som ytterdörr och någon har någon gång i tiden sparkat sönder ,vad vi tror i alla fall, ena spegeln på dörren.

En äldre släkting till min sambo, som jobbat som snickare hela sitt liv, lät vi tillverka en ny
dubbeldörr som nu är isolerad också.


Här höll sambon på att sätta dit dörrfodret som egentligen är en golvsockel men det är finare med ett profilerat foder till dörren. Förr så använde man ibland profilerade foder.

I överljuset har vi återanvänt gammalt glas som är munblåst. Kulören på linoljefärgen som vi använt till dörren är en typ av ockragul, här har jag blandat järnoxidgult och vitt.
  
Den gamla dörren var även den målad i en liknande färg men har nötts bort på utsidan under åren. På insidan däremot var färgen kvar men blekts med tiden.


Handtrycket har vi köpt på Sibes, som har ett stort utbud på trycken i äldre stil.


//Renée


1 kommentar:

  1. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

    SvaraRadera