Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

söndag 12 april 2015

SKAFFERIET ÄR KLART!!!
Idag satte sambon in socklarna i skafferiet, det var det sista som saknades där inne.
Det känns helt fantastisk att ha ett riktigt gammaldags  skafferi att gå in i med många hyllplan som bl a rymmer många burkar och flaskor med sylt och saft som ska kokas framöver.
Ett golv med schackrutor målat i lila och grått. Hyllplanen är återanvända spontbrädor från huset när vi plockade ner det. Hyllorna har jag klätt med tapet då jag varken hittat ett hyllpapper med tillräckligt bra kvalitet eller att de har varit fel mönster på. Hyllremsor är ju också ett måste i ett gammaldags skafferi. Dessa från Grunne har vi köpt på Olofsfors byggnadsvårdsbutik. Efter att ha fäst allt papper och remsor var min tumme rätt öm, det gick ju trots allt åt drygt 100 st häftstift.Vår trappsteget i trä har fått en plats på väggen också så att den är lättillgänglig när vi behöver den. Ett par planscher i retrostil ramades in och fick komma upp på väggen.En knoppbräda har jag gjort med täljda knoppar. Här kommer förklädet att få hänga tillsammans med en del redskap och andra roliga saker.


Innanför dörren så har jag hängt upp en gammal emaljbehållare, som förr användes när man gav lavemang, i behållaren ligger ett nystan med snöre där änden hänger ut där slangen tidigare suttit. Nu är det bara att dra ut så långt snöre man behöver och klippa av med den handsmidda saxen som jag hängt upp just ovanför.Ett par gamla socker- och äppellådor får husera i skafferiet också.
Detta har länge varit en dröm med ett gammaldags skafferi och nu har vi det!


Ha en fortsatt härlig söndagskväll.


Kram Renée


6 kommentarer:

 1. Så fint det har blitt. Jeg har også et skafferi (spiskammers) som må pusses opp, og dette er til stor inspirasjon. (",)
  Lykke til videre med det fine arbeidet dere gjør.

  SvaraRadera
 2. Tack så hemskt mycket! Vad roligt att kunna inspirera dig och kul att få fixa till er skafferi, det är verkligen en lyx att få ha ett riktigt skafferi. Lycka till :)

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart skafferi ni har gjort! Det är verkligen en dröm!
  Vi håller också på att renovera och håller för tillfället på att bygga just ett skafferi man kan gå in i. Perfekt läget att hitta så mycket inspiration hos er.
  Det jag funderar på är om ni har valt två olika hyllkonsoller? Varför i så fall? Kan inte bestämma mig för vilka konsoller vi ska ha så perfekt om du kunde ge något tips.
  Golvet är ju bara så fint! Du borde jobba som målare! ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Hanna!
   Så roligt att ni ska få ett riktigt skafferi att gå in i också. Det är verkligen ett lyx att kunna ha det. Jag blir så glad att kunna inspirera någon annan med idéer, och smickrande.
   Valet av olika konsoler är helt enkelt för att de smalare hyllorna på höger sida kunde vi inte göra egna smala konsoler att vila hyllorna på som vi har gjort på väggen rakt fram eftersom de är fristående och inte har någon vägg i kortändarna. Även de konsoler i trä på höger sida är mycket för att de är finare än de i metall och ger en mer gammaldags stil tycker jag. Däremot konsolerna i metall som vi har till de djupare hyllplanen rakt in i skafferiet har vi satt dit som ett stöd i mitten så inte hyllorna sackar ner och att de inte tar utrymme och är i vägen för att kunna ställa saker framför konsolen. För de i trä, till höger, där kan man inte ställa vad som helst framför och under konsolen då de sticker ut. Det är av dom anledningarna vi valt olika. Så mitt tips är att vill du ha så mycket yta som möjligt ska du köra på L-konsoler i metall eller vill du ha mer i gammaldags stil passar de i trä in i stilen. Hoppas du bev hjälpt av detta svar så jag inte snurrat till det ännu mer 😉 Och tack för komplimangen för golvet, jag blev riktigt nöjd själv faktiskt. Det tog lite tid att måla men när det väl är gjort så får man verkligen njuta och nu finns det ju alltid där så det var helt klart värt det.

   Lycka till nu med ert skafferi och hoppas att du blir lika nöjd som jag blivit för det är verkligen en dröm att få ha ett gammaldags skafferi.

   Radera
 4. Hej igen!
  Har ju glömt att tacka dig för svaret ang konsollerna i skafferiet!
  Följer dig på instagram så glömmer ibland bort bloggen :)
  Tack för de värdefulla tipsen! Vi valde till slut metall-konsollerna. Jag tycker trä-konsollerna är finast men vi har inte lika stort skafferi som ert och behövde därför all yta vi kan få. Det får ju inte blir för trångt så att alla snygga glas- och plåtburkar inte syns ;)
  Jag har hittat en massa inspiration på ditt instagram-konto och tycker det är så roligt att se alla bilder! Vi håller som sagt själva på att renovera och förhoppningen är att vi kan flytta in i höst. Ska bli så spännande att få leva i allt fint man har byggt sen!
  Följer er renovering och framtida i flyttning med spänning! :)
  Återigen, tack för tipset!
  /Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna.

   Bra val av konsol då man behöver ytan.

   Så roligt att du följer mig både på Instagram och här. Är själv dålig på att uppdatera bloggen men ska försöka bli bättre.

   Visst är det fantastisk kul att få göra i ordning som man vill ha det och att se fram emot att få bo i det man har skapat.

   Vi ser också framemot att förhoppningsvis flytta in i höst. Jag har haft fel förr men jag håller tummarna och det är bara att jobba på.

   Ha det bra och lycka till.

   /Renée

   Radera