Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där också pojken bor. Han behövde låna vårt utedass och tyckte att "det var ett fint rum" och kallade det för just Lilla Tavelsjö. Namnet tyckte jag var passande eftersom det faktiskt är en liten del av Tavelsjö som numera finns ett par mil söder om Umeå.

torsdag 23 oktober 2014

Förvandlingen
Före

Det har hänt en del sedan vi tog oss an huset hösten 2008 bland annat så står huset på en helt ny plats.  Det är kul att se tillbaka på hur huset såg ut tidigare och vilken förvandling huset har genomgått, det har tagit en väldigt lång tid att bygga upp och med facit i hand trodde vi aldrig att det skulle ta sådan lång tid men absolut inget vi ångrat. Det har varit en tuff men fantastisk resa och allt man lärt sig och intresset för byggnadsvård har växt sig allt starkare trots att vi ändå alltid gillat den gamla stilen. Visst skulle vi nog gjort både en och annan sak annorlunda om vi skulle göra om samma sak idag men det är inga större förändringar. 

Det viktigaste av allt är all hjälp vi fått från både släkt och vänner, utan deras hjälp har vi nog aldrig orkat göra allt detta själva. Vi är lyckligt lottade som har alla dessa människor i vår närhet.

Det här är tyvärr de enda bilder som finns kvar från hur huset såg ut tidigare, miss av oss att glömma spara ner bilderna innan de raderades bort från kameran. Hoppas ni har överseende med den dåliga bildkvaliteten. Bilderna är från nedervåningen och var det enda som var inrett. Här kommer lite före- och efter-bilder.


Efter
Hallen före


Hall.....efter


De nyare hallbilderna är dock drygt ett år gamla så de är inte riktigt up to date.


Kök.....före


Kök......efter

Kök....före

Kök....efter

Kök.....före

Kök....efter

Kammare......före

Eftersom det inte fanns någon toalett i huset har kammaren fått bli både ett litet sovrum och badrum.


Kammare/sovrum....efter

Kammare/badrum...efter


 Kram Renée

2 kommentarer:

  1. Vilken spännande resa, hoppas också att vi vågar ta steget och flytta vårt drömhus en vacker dag<3 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det har verkligen varit en spännande och lärorik resa. Är det något ni drömmer om att göra ska ni absolut förverkliga er dröm. Vi har aldrig en enda gång ångrat att vi gjort detta. Go for it!

      Radera