Nu var det länge sedan jag bakat bröd. Blev så sugen på det här brödet som jag brukar baka, mycket för att det går så fort att göra men mest för att det är så gott.
2,5 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågsikt
1 1/4 dl fyrkornskross
0,5 dl vetekli
0,5 tsk havssalt
2 tsk bikarbonat
ev. 2,5 msk brödkryddor
5 dl filmjölk
0,5 dl sirap (valfri sort)
1 näve grovhackade valnötter1 näve hasselnötter
1,5 dl lingon el. lingonsylt
ev. pumpafrön el. solrosfrön att strö över degen
Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser utom nötterna. Rör ner fil, sirap, lingon och nötter.
Smörj och bröa en avlång bakform på ca 1,5 l.
Grädda mitt i ugnen i 60 min.
Blanda alla torra ingredienser utom nötterna. Rör ner fil, sirap, lingon och nötter.
Smörj och bröa en avlång bakform på ca 1,5 l.
Grädda mitt i ugnen i 60 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar