Idag lagade jag broccolisoppa med hembakt valnötsbröd. Brödet var riktigt gott och dessutom enkelt att baka. Så jag ville dela med mig av detta recept.
Valnötsbröd i järngryta
25g jäst
3 dl fingervarmt vatten
3 dl fingervarm mjölk
2 tsk salt
1 msk ljus sirap eller brödsirap
14 dl vetemjöl special
1 dl valnötter (kan uteslutas)
Blanda jästen med vattnet och mjölken till den lösts upp. Blanda ner salt, sirap, mjölet och valnötterna. Arbeta samman degen i ca 5 min i hushållsassistent eller 10 min för hand. Lägg över en bakduk och låt jäsa i 1 timme.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord och knåda degen lätt låt därefter degen jäsa ytterligare i 25 minuter under bakduk. Sätt under tiden ugnen på 250 grader och ställ in järngrytan med lock ( på 3 liter ) längst ner i ugnen.
När degen jäst klart tar du ut grytan och strör lite mjöl i botten och lägger därefter degen i grytan. Grädda i ca 20-25 min med lock. Ta av locket och sänk temeraturen till 225 grader och grädda ytterligare 15-20 minuter.
Hoppas det ska smaka.
Kram Renée
Ser gött ut (som vi säger här i Värmland...)! Äntligen har jag fått tummen ur och lagt in en länk till din fina sida. Ojoj vilket skafferi. Nog det snyggaste skafferigolv jag sett!!!
SvaraRaderaMVH från Värmländska Mitt Egnahem
Så glad jag blir att du vill följa mig. Har tyvärr varit dålig på att uppdatera bloggen. Så roligt att du gillar vårt skafferigolv. Vi blev själva väldigt nöjd med golvet.
SvaraRaderaMvh
Renée