I år är skogen full med Karljohansvampar, jag har plockat två omgångar med mycket lyckat resultat. Nu har jag lagat risotto, svampsoppa och igår blev det svamptoast med Karljohansvamp. Ikväll så blev det en pasta med denna delikatess som blev riktigt god så här kommer receptet.
4 pers
300g färsk fettuccine
250 g Karljohansvamp, tunt skivade
1 stor schalottenlök el. två små, hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk persilja hackad
1 dl riven parmesan
Salt
Svartpeppar
Koka upp pastavattnet. Stek svampen i olivoljan tills den blivit gyllenbrun och tillsätt löken och vitlöken, bryn en liten stund till. Tillsätt grädden och koka några minuter rör sedan ner persiljan och osten så den smälter. Salta och peppra. Rör sedan ner alltsammans i den färdigkokta pastan. Garnera med persilja och riven parmesan.
Kram Renée
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar