Den här senapen är trevlig att ge bort i julklapp eller som en gåbort present
1 dl gula senapsfrön
1 dl bruna senapsfrön
2 msk ättikssprit
3 dl vatten
1/2-1 dl socker
Flytande honung
Salt
Häll alla ingredienser utom honung och salt i en mindre kastrull. Mixa allt samman med en stavmixer till du får en grovkornighet som du vill ha. Koka sedan upp senapen på medelhög värme och låt den puttra i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Smaka av med honung, salt och eventuellt mer socker.
Jag smaksatte min senap med lite whisky men det går att utesluta.
Häll upp i väl rengjorda burkar, som gärna stått i ugnen i minst 10 min på 100 grader så dödas ev. bakterier.
Låt senapen stå och mogna i kylskåp i en vecka innan den är klar att användas.
Skriv gärna en kommentar om ni testat göra senapen eller om ni har andra spännande smaksättningar.
Skriv gärna en kommentar om ni testat göra senapen eller om ni har andra spännande smaksättningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar